ididn'tmakethisblogfornothing

w e l c o m e t o m y b l o g

Sunday, January 15, 2006

education fair 2006, jan 7-8

education fair 2006 ni di bawah anjuran the star paper....
news ni aku dapat tau pagi tadi ja....[from my bro.]...tgh hari tadi, aku ngan parent aku gi la kat KL convention centre.....mak ooi..penat nak mampus jalan dr...klcc ke tmp tuh...seb baik ader jalan berbumbung....kalau dak, pakat x gi la aku....actually...exhibition ni cam yg lain gak....semuanya dok promosi U masing┬▓...cam2 U involve kt Convention centre tuh.....antaranya...mm..UTM, USM....private college n U ader gak....tapi...yg gi kat pameran tuh byk dari bangsa cina......di mana bangsa melayu yg lain, aku pon x tau......lagipon aku gi sat ja...dlm 3 jam ja...mgk mereka gi waktu lain....dlm byk2 yang dok promosi tuh....aku tertarik gak la ngan bidang.....aeronautik....aerospace...microbiology....n etc┬│......nak citer suma takut ampa suma x larat nak baca....tapi memang besh la gi kat situ....7 & 8 jan ja....bagi yg dok jauh dr KL tuh, nak wat camna kan...ada byk lagi mende cam nih kt tempat ampa...tempat sungguh crowded ngan org la...student dr pelbagai level...educational fair ni ada terbahagi 2.....satu yg exhibition tuh...n satu lagi ttg career talk...[kot2 parent or student nk discuss something ttg future ka apa ka..]....kesimpulannya aktiviti hari ni mmg besh aa....aku sapu ja suma brochure yg depa provide tuh....[penuh satu plastic bag- mcm bawak bag rottering ja]....kalau tambah sket ja selai kertas seberat 24.6 mg, sure putus jari-jemari aku nih....pengalaman hari ini memang menyeronokkan...tatkala keletihan, maka dibelinya ticket ke KL Central, maka bertolak lah pulang ke hometownku di putrajaya....hujan emas di negeri orang, hujan batu di nederi sendiri...kesimpulannya hujan asid kt bumi Malaysia akibat kerakusan manusia....[mm dah start mengapu dah ni]...hmmm that's all for today, tomorrow n yesterday....